Åk tåg från dörr till händelsernas centrum i Köpenhamn

Åk tåg från dörr till händelsernas centrum i Köpenhamn
Du behöver inte vara tågfantast för att inse fördelarna med att åka tåg till Köpenhamn. Förr om åren var du hänvisad till att ta färjan över. Åkte du från Skåne var en vanlig tur att åka via Helsingborg över till Helsingör och sedan tåg ner till Köpenhamn. År 2000 ändrades resandet till Köpenhamn dramatiskt då Öresundsbron stod klar, med en egen våning för tågspår. Plötsligt kunde man sätta sig på ett tåg var som helst i Skåne och åka hela vägen in i centrala Köpenhamn. Från och med december 2010 blev det dessutom ännu snabbare då Malmös citytunnel blev klar, så man slipper runda hela Malmö för att komma till bron.

Med tåg kan du sedan ta dig till någon av Köpenhamns olika tågstationer. Om du vill ta dig till Tivoli eller promenera längs ströget är det en bra idé att åka hela vägen fram till Huvudbangården – som är den stora tågstationen i Köpenhamn. Mitt emot stationen hittar du huvudingången till Tivoli, och tar du till vänster börjar strögets långa affärsgata där.

Om du reser till Köpenhamn för att stanna några nätter kan det vara en bra idé att i förväg ha valt ut ett hotell att bo på. Det kan bli ganska dyrt om du inte förbereder din resa på ett bra sätt.
På hotell-kopenhamn.se hittar du artiklar om hur du tar dig till Köpenhamn (tåg, buss, flyg) på billiga och bra sätt – och hur du bor i staden. Genom deras ypperliga sökmotor kan du ange olika önskemål som du vill att ditt boende ska ha. Därefter listas de hotell som lever upp till dina önskemål. Du kan sedan välja att sortera dem efter lägsta pris eller högst popularitet.
När cu väl checkat in, står Köpenhamns nöjen öppna.

Related posts:

  1. Åk på en avkopplande spahelg till Köpenhamn