Åk till London och känn dig Svensk

Åk till London och känn dig Svensk
Om du vill åka till London på semester och ändå vill känna dig Svensk så det bara sjunger om det – då ska du givetvis bege dig till Prince of Wales Theatre och titta på ABBAs musikal Mama Mia! Det är väl få Svenskar som inte hört talas om denna framgångrika musikal.

Den är baserad på några av ABBAs hitlåtar och hade premiär den 6 april 1999. Dock anser skaparna bakom musikalen – Björn Ulvaeus och Benny Andersson – att allt började redan under ett träd i Linköping 1965 när de två musikerna träffade varandra första gången och bestämde sig för att kanske prova på att göra nån låt tillsammans. Denna låt blev till slut över 150 stycken varav 27 ingår i Mama Mias partitur. Och musikalen är bara det senaste kapitlet i den enorma framgångssaga som Björn och Bennys liv har blivit.

Om du beger dig till London som Svensk brukar ”Mama Mia” och ”We will rock you” vara de två musikaler som flest ser. ”We will rock you” är en musikal med liknande koncept som ”Mama mia!” bara det att den är baserad på rockbandet Queens låtar.

Om du vill bo i närheten av West End där musikalerna spelar finns det flera olika boendealternativ att välja på. Om du går in på www.londonhotell.se kan du läsa om hur du finner bra boende i London. Bland annat finns här en alldeles utmärkt sökmotor där du kan ange dina kriterier – exempelvis att du vill bo nära West End – så kommer de tillgängliga alternativen upp. Det billigaste boendet du kan hitta via sökmotorn på www.londonhotell.se – och som ligger inom en kilometers radie från West End – är ”Hostel at Piccadilly Guest House”. Det är ett vandrarhem där du kan hyra bäddar i flerbäddsrum. 392 SEK per natt.

Related posts:

  1. Om hotell i london