Att se bortom kilona

Världen har blivit mer ytlig, kan det kännas som när man bläddrar i en modetidning eller egentligen vilken tidning som helst. Man ska vara smal för att räknas alls. När till och med normalstora tjejer stämplas som “big” i modepressen kan man tappa modet och tron på sig själv. Det är inte lätt att kämpa emot en så stark attityd. Det finns de som försöker, men många är så inne i tänket att det ändå blir lite fel. Som i filmen “Min stora kärlek” (Shallow Hal” med Gwyneth Paltrow och Jack Black från 2001.

Där spelar Black rollen som den ytliga Hal som blir hypnotiserad och ser kvinnors inre i stället för deras yttre. Detta gestaltas med att Hal ser en kvinna med ett vackert inre som en smal och snygg tjej – oavsett hur hon ser ut i vanliga fall. Och de som är elaka och egoistiska ser han som groteska monster oavsett hur de ser ut egentligen. Man kan tycka att grunden till denna film är sympatisk, men ändå går den attitydens ärenden. Den slår likväl fast att det är smal som räknas och tjock som går bort. När Hal ser den tjocka Rosemary så ser han en trådsmal Paltrow. Så grundbudskapet blir ändå: “Det är bara smalt som är snyggt”.
På slutänden handlar det om att hitta en vikt man mår bra av. För inget är snyggare på en människa än att man mår bra och är lycklig. Få hjälp att hitta din lyckovikt på www.viktfakta.se.

No related posts.