Bästa bilburna bratten Billy, blev brutalt och betydligt besviken

Bästa bilburna bratten Billy, blev brutalt och betydligt besviken
Billy var en bratt med nyligen taget körkort. Men Billy var inte vilken bilburen bratt som helst. I sitt eget tycke var Billy den bästa bilburna bratten mellan Brevik och Båstad. I sin brottsligt brutala Bentley brukade Billy brassa på av bara den på motorvägen genom Sverige.
Bäst, tyckte Billy själv, brukade vara när han kom upp i de respektabla 200 kilometrarna i timmen. Billy var helt övertygad om att ju snabbare det gick, ju bättre körde man. Men framförallt var han stabil, cool och oerhört skicklig bakom ratten.
Nu var det dock så att Billy var en förbaskad åsna och en fullständigt usel bilförare – i en sällsynt dålig kombination med bristande verklighetsuppfattning. Billy hade nämligen bara haft sin Bentley och sitt körkort i två veckor när han en regnig eftermiddag förlorade kontakten med vägen – i de respektabla 200 kilometrarna i timmen – och imiterade jetplan en bra bit ut på en åker.
Billy hade en åsnas tur och klarade sig med bara ett brutet näsben. Men Bentleyn blev bara brasved. Blott några buckliga bitar av brun plåt sågs sticka upp ur den brunblöta Boråsåkern.
Och åsna som Billy var hade han heller inte tecknat någon bilförsäkring. (Än mindre hade han försäkrat sin självkänsla som kanske var än mer krossad än själva Bentleyn.)
Hade dock Billy före allt detta gått in på www.forsakringsgubben.se och tittat runt där – hade han bland annat kunnat läsa om bilförsäkringar. Han hade fått några väl användbara tips och råd och hade kanske fått en liten glimt av verklighetsförankring som hade hållit honom nere i en rimlig hastighet och besparat honom en ordentlig törn på både kaross och ego.
I stället sitter nu Billy på en lerig åker utanför Borås – med en backspegel i en slapp hand.

No related posts.