Bli ihågkommen och älskad i evighet – med en enkel blomma

Bli ihågkommen och älskad i evighet – med en enkel blomma
Blomsterspråket är något de flesta hört talas om och en del kan även av det. De flesta vet nog att sju röda rosor betyder ”jag älskar dig”, men blomsterspråket är utöver det en lång rad av koder där olika sorters blommor och växter betyder olika saker. Som i exemplet med sju rosor handlar blomsterspråket också om att antalet blommor har betydelse.
Blomsterspråket kommer ursprungligen från det antika Asien och fick sitt genomslag i Europa under 1700-talets romantiska epok.

Förgätmigej
Du har precis träffat den som du känner är rätt, den du vill leva i tillsammans med i resten av ditt liv. Men du är rädd att dina känslor inte är besvarade; att din önskan att inte bli förbigången och bortglömd är något bara du känner; då kanske du ska skicka ett meddelande.
Förgätmigej är blomman du sända.
Du har växt upp tillsammans med en vän för livet. Ni har delat på allt och upplevt mycket tillsammans. Men en dag får du veta att din vän har fått ett arbete i ett annat land och väljer att flytta dit. Du förstår att ni inte kommer att ses så mycket de närmsta åren och du är orolig för vad som ska hända. Kommer din vän att glömma bort dig?
Då ska du sända din vän en Förgätmigej.
För det betyder på blomsterspråket: ”Låt min bild evigt bo i ditt hjärta.”

Om du vill skicka ett meddelande till någon som står dig nära genom att sända blommor kan du gå in på http://www.skickablommorna.se/. Här kan du både välja ut blommor direkt på internet och få dem direkt sända till din vän, även då denne redan rest till ett annat land – då tjänsten är kopplad till tiotusentals blomsteraffärer världen över.

Related posts:

  1. Förälskad i shopping – förälskad i Amsterdam
  2. Vill du veta hur du kan skicka blommor på internet?
  3. Blommogram & Blommor