Den speciella brudbuketten

Den speciella brudbuketten
Brudbuketten – precis som det mesta kring ett bröllop – är omgärdat av traditioner, betydelser och omkostnader. Det finns en hel vetenskap – blomsterspråket – som anger vad olika sorters blommor i olika färger betyder och därmed symboliserar i samband med ett bröllop. Det finns även en lång rad olika traditioner om hur blomsterbuketten ska inhandlas och användas. Förr skulle brudgummen köpa buketten och ge som gåva. I USA ska bruden själv stoppa i ett par blommor i buketten som sedan ska skänkas till modern och svärmodern. Efter bröllopet i USA ska sedan brudbuketten kastas bakåt åt kvinnorna på bröllopet; den som sedan fångar buketten blir nästa att gifta sig.
Köper du brudbukett enkligt alla konstens regler hos en florist kan priset landa på flera tusen kronor.
Sedan kan du göra annorlunda. Helt enkelt välja de blommor som du själv vill ha för att du helt enkelt tycker de är vackra. All symbolik och värde som läggs i en brudbukett är gamla traditioner som i dag inte har den laddning den en gång hade. Därför är det viktigaste att du själv känner att brudbuketten är något som symboliserar just er kärlek. Vill du ha ett fång röda rosor så är det en utmärkt brudbukett. Idag handlar det mer om att brudbuketten ska matcha det arrangemang som resten av dekorationen. Kort och gott ska brudbuketten, precis som resten av bröllopet, finnas till för att förgylla bruden!
Vill du veta mer om bröllop, eller få tips kring din bröllopsplanering, kan du gå in på http://www.brollopsassistenten.se.

Related posts:

  1. Blommogram & Blommor
  2. Vill du veta hur du kan skicka blommor på internet?
  3. Bröllop och det du behöver veta