Förälskad i shopping – förälskad i Amsterdam

Förälskad i shopping – förälskad i Amsterdam
Amsterdam är en storstad i liten förpackning som kan charma skjortan av dig om du inte är på din vakt. Vem har inte drömt om att bese de vackra kanalerna, broarna och tulpanernas prakt på de många marknaderna. Amsterdam är staden som du besöker en gång och sen återkommer till hela livet. Alla faller för olika saker med Amsterdam. De konstintresserade älskar Van Gogh museet, shopparna går längs det fina promenadstråket Nieuwedijk som är kilometerlångt. För shopparen med begränsad budget är Albert Cuvpmarkt en marknad i området Pijp där du kan göra riktiga fynd. Här säljs allt från kläder till mat och musik. Den med mer exklusiv smak rekommenderas besöka P.C. Hooftstraat. Barnfamiljerna kopplar gärna av på stadens mycket gamla zoo, som blivit moderniserat och ständigt är stadd i förändring (just nu bygger man ut för att rymma en elefanthägnd). Den historiskt intresserade kan med fördel besöka Gamla Stan och kanske även Anne Frank museet, förlagt i samma hus som hon och hennes familj gömde sig i under andra världskriget. Icke att förglömma är Amsterdams åtta väderkvarnar. Du når de mysigaste områdena med cykel, liksom stadens invånare. Är du lat finns det tunnelbana och spårvagn. Men det är du väl inte?
Vill du veta mer om Amsterdam, hur du tar dig dit, var du kan bo och vad du kan hitta på – kan du gå in på www.amsterdamhotel.se. Här hittar du information om mycket som rör Amsterdam, sevärdheter, hotell och resan dit.
En utmärkt tjänst på sidan är sökmotorn för boende. Om du har väldigt specifika krav på ditt boende är chansen stor att du hittar vad du söker med hjälp av sökmotorn på amsterdamhotel.se. Genom ett detaljerat filter kan du kryssa i det mesta från prisklass till närhet till olika sevärdheter.

No related posts.