Jens Saltin skriver ett nytt kapitel i sitt framgångsrika liv

Har du hört talas om appen Steven? Inte? Vänta bara! Inom kort kommer denna nya smarta tjänst för gruppbetalningar att bli en självklarhet i din mobil, precis som Swish. Bakom denna nya och smarta tjänst står den tidigare Klarna-chefen Jens Saltin, född -81, och hans partner, systemutvecklaren, Fredrik Olofsson.

Tanken bakom Steven är lika enkel som genial. Tänk dig att du går ut och äter med ett större sällskap. Middagen avslutas och ni står där tillsammans med notan, miniräknare åker fram och sedlar läggs på bort, växlas och snart är den första svettpärlan i pannan ett faktum.

Med Steven slipper man dessa problem. Och du och det sällskap som du tillhör kan i lugn och ro fortsätta att ha en trevlig kväll. Steven gör att du kan se vilka som betalat och de som inte gjort det får en påminnelse.

Att förväntningarna på Steven är stora är kanske inte så konstigt. Jens Saltin arbetade för det enormt framgångsrika företaget Klarna i sju år. Och innan han lämnade jobbade han som Klarna-chef i Storbritannien.

När Jens Saltin nu skriver ett nytt kapitel i sitt framgångsrika liv gör han det tillsammans med Fredrik Olofsson, som förutom att han är systemutvecklare även är investerare och skapare bakom populära Mobilenotes, en anteckningsapp, och dejtingtjänsten Maybe.

Saltin har ännu inte fyllt 40 år. Men har hunnit med att uträtta väldigt mycket. Förutom åren i Klarna har Saltin även arbetat på en hedgefond i Kalifornien samt på Goldman Sachs i London.

Saltin och Olofssons ambition med Steven är tydlig; först ska appen introduceras för svenska användare men med tiden så ska den flyga ut i Europa. Och allt talar för att det kommer att bli en app som slår internationellt. För nog är det lika bökigt att dela upp en restaurangnota i Barcelona som i Båstad!

No related posts.