När måste man kassera en gammal skrivare?

När måste man kassera en gammal skrivare?
Svaret på denna fråga borde ju vara: ”när den är sönder”. Men tyvärr är det inte så. Det finns flera olika orsaker till varför man kan uppleva att man helt enkelt inte kan använda sin skrivare längre. En förtvivlad insändare på en supportsida på nätet klagade över att hans OfficeJet G55 inte gick att använda längre. Det var inget fel på den. Det var en utmärkt produkt som köptes för 11 år sedan för 4 000 kr. Dock var det två problem som gjorde att han kände att helt enkelt inte kunde använda den längre. Det enda var att han inte kunde få tag på bläckpatroner till skrivaren längre.

Det andra var att det inte fanns några drivrutiner som fungerade med hans nya operativsystem. Det är helt enkelt inte ekonomiskt för tillverkarna att se till att skriva nya drivrutiner till så gamla produkter – eller fortsätta tillverka bläckpatroner i så litet omfång. Men det är ju verkligen sorgligt att behöva kassera en fullt fungerande bra maskin.
Ett par förslag på att lösa detta problem kommer här. Det finns enkla program som kallas för emuleringsprogram som skapar en sektion av datorn som fungerar som ett äldre operativsystem. Så även om du har Windows 7 på din dator så fungerar den delen som exempelvis Windows xp. Där kan du installera dina gamla drivrutiner och köra skrivaren från. Och bläckpatronerna  (tintenpatronen) hittar du på www.crosspring.at. De har alla bläckpatroner till alla skrivare – utan överdrift. Det du behöver finns där.

- Canon, Brother, HP, Lexmark & epson

Related posts:

  1. Köpa Bläckpatroner
  2. Bläckpatroner på nätet