Saker att tänka på när du hyr släp

Saker att tänka på när du hyr släp
Att hyra ett släp kan vara en både enkel och smidig lösning när du ska transportera stora och skrymmande saker som exempelvis möbler. Skillnaden i pris mellan att hyra ett släp eller få möbler hemkörda är ofta mycket stort. Dock är det några saker som du bör ha koll på. Först och främst måste du ju ha en bil med dragkrok – annars är det helt omöjligt att använda ett släp.  mer info på hyrbilsbolaget

Har du ingen sådan bil och måste hyra även bil med dragkrok så kommer det snabbt att bli mycket dyrare. Släp behöver man oftast bara några få timmar och kan därför hyra släp per timme. Bilar hyr man oftast per dygn. Bilar med dragkrok är dessutom oftast lite större och därmed också dyrare. Och plötsligt är du uppe i större summor. Då kanske du direkt bör titta på mindre transportbussar. På flera håll kan du hyra dessa per timme. Det blir dyrare än att bara hyra släp, men fortfarande billigare än alternativen.

Nästa sak du bör titta på är om ditt körkort tillåter att du kör det släp du vill hyra. Vanligt körkort tillåter oftast lätta släpp. Tunga släp kräver särskilt körkort. Det är också bra om du har övat dig på att köra med släp och framförallt backa med släp, då detta kräver lite vana. Skulle du vara osäker med att backa med släp så försök se till att du helt enkelt inte behöver göra det.
Läs mer på www.hyrbilsbolaget.se.

No related posts.