Sedan 1970-talet har microvågsugnen blivit allt vanligare

Sedan 1970-talet har microvågsugnen blivit allt vanligare i de svenska hushållen. Många uppskattar att snabbt kunna tina upp en köttbit eller värma upp resterna från gårdagens middag. Microvågsugnen är bra att ha till hands när det blir stressigt hemma. De dagar man kommer hem sent från jobbet är det bara att värma upp något man har hemma i frysen. Med tiden har microvågsugnarna blivit alltmer avancerade och allt fler som gillar att laga mat drar nytta av den ständigt utökanden funktionaliteten.

Fundera i lugn och ro igenom vilken modell du vill ha och hur mycket du är villig att betala för din microvågsugn. På nätet finns idag ett stort antal e-butiker som säljer microvågsugnar av alla modeller och i alla prisklasser. Det finns allt från de enklaste modellerna runt 300 kronor till proffs micron som ligger över 5000 kronor. På hemsidan microvågsugn.se hittar du en mängd användbar information om hur du går tillväga för att hitta det mest förmånliga erbjudandet.

Länge oroade sig folk för att den elektromagnetiska strålningen som microvågsugnen använder för att värma mat skulle vara skadlig. Strålsäkerhetsmyndigheten har dock kommit fram till att microvågsugnar är säkra så de är hela och du som kund följer anvisningarna. För att förhindra läckage ställer Elsäkerhetsverket stränga krav på konskruktion och egenskaper. Exempelvis kräver man att två av varandra oberoende system stänger av ugnen i det fall luckan öppnas.

Efter rigorösa tester har Svenska Livsmedelsverket kommit fram till att microvågsugnar inte skadar matens näringsämnen. Vad gäller vissa produkter, exempelvis spenat och bacon, är det till och med mer hälsosamt att tillaga dem i micron. Läs mer på www.microvagsugn.se!

Related posts:

  1. Nu har det blivit bra mycket enklare att ta med barnen ut.