Städning och städhjälp

Städning och städhjälp. För den som har ont om tid eller inte gillar städning så har det blivit lättare att anlita städhjälp sedan staten infört skatteavdrag för hushållsnära tjänster. Tidigare kanske man hade städhjälp som man “betalade svart” eftersom det blev billigare. Nu kan man istället med gott samvete få städhjälp från något av de många seriösa företag som erbjuder städning och andra hushållsnära tjänster till allmänheten. Sedan regeln om avdrag för hushållsnära tjänster kom till så har ju marknaden för städhjälp fullkomligt exploderat och många nya företag etablerats. Allt fler upptäcker fördelarna med att köpa hushållsnära tjänster, alltifrån någon punktinsats då och då till städning varje vecka.

Det är dock inte alla hjälpbehov i hemmet som ryms inom begreppet hushållsnära tjänster. Till hushållsnära tjänster räknas exempelvis städning, klädtvätt och viss trädgårdsskötsel men inte tapetsering och avloppsrensning. Kolla gärna med skatteverket, skatteverket.se, om vad som räknas till hushållsnära tjänster för att Du skall vara säker på att kunna göra Ditt avdrag.

Städning är viktigt och man skall inte slarva med sin städning. Det är lätt för bakterier och småkryp att trivas i ett ostädat hem. Dålig städning kan också förorsaka allergibesvär. I ett välstädat hem är det ofta god ordning och lättare att hitta saker. Det gör att Du spar tid och mår bättre. Men, som sagt, om inte städning hör till Dina favoritsysselsättningar kan Du med fördel anlita professionell städhjälp av ett företag som erbjuder hushållsnära tjänster.

Trots alla jämlikhetssträvanden så är det fortfarande oftast kvinnan som får ta ansvar för städning i det gemensamma hemmet. Skatteavdraget för hushållsnära tjänster erbjuder nu en ypperlig möjlighet till ökad jämställdhet. Kom överens med Din partner om att leja bort städning, klädtvätt och trist trädgårdsarbete. Med städhjälp kan ni göra något trevligt tillsammans istället, umgås med vänner, spela tennis eller dansa tango!

https://www.hjalphemma.se/stadservice/hemstadning/
https://www.hjalphemma.se/stadservice/stadbolag-stockholm/
https://www.hjalphemma.se/stadservice/stadfirma-stockholm/

No related posts.