Turista i Bryssel

Turista i Bryssel
Bryssel är inte bara EU-parlament och Natos huvudkvarter. Bryssel är en oerhört vacker stad med allt man kan önska sig som turist i en stad. Här finns många sevärdheter av historisk dignitet som exempelvis skulpturen av den kissande pojken: Manneken Pis – som tillverkades 1619 av konstnären Hieronymus Duquesnoy – eller det kungliga palatsen från 1700-talet. Här finns också modernare sevärdheter som Atomium som är en modell av en järnkristall som tillverkades i samband med världsutställningen 1958.

Är du finsmakare ska du söka upp chokladmuseumet på Rue de la Tede d’Or eller ölmuseumet Brussels Gueuze Museum på Rue Geude. Löser du inträda till någon av dessa museer så ingår provsamkning!
Ett populärt resmål är även temaparken Mini-Europa där man kan se små modeller av berömda byggnadsverk i Europa.

Att Bryssel är en stad full av sevärdheter råder det alltså inget tvivel om. Dock finns det två aber som du måste ta ställning till. Hur tar man sig till Bryssel för en vettig peng och hur bor man där för en lika vettig peng?
Svaret på båda frågorna hittar du på www.bryssel.org. Det är en sida som är speciellt framtagen för att hjälpa turister att resa till Bryssel och bo där billigt.

Här finns massor av information om Bryssels sevärdheter och tidsfördriv – men framförallt artiklar om resa och boende.

Framförallt finn sökmotorn som där du kan leta hotell bryssel med ett avancerat filter där du kan definiera kriterier för ditt sökande. Du kan bestämma hur många stjärnor hotellet ska ha. Hur högt snittbetyget ska vara, i vilken omgivning hotellet bör ligga och så vidare. Om du vill se Manneken Pis statyn och bo billigt nära den, finns Alma Grand Place Hotel bara 240 meter från statyn. På detta trestjärniga hotell bor du en natt i singelrum för 541 sek.

No related posts.