Urmakare av den ur-gamla skolan

Urmakare av den ur-gamla skolan
Tissot är ett lyxigt Schweiziskt ur-företag som grundades 1853 av Charles-Félicien Tissot och hans son Charles-Émile Tissot. De etablerade Tissotfabriken i den Schweiziska staden Le Locle i Neuchâtelområdet Jura bergen.
Tissot introducerade det första massproducerade fickuret och det första fickuret som visade två separata tidszoner 1853. Tissot var också först med att tillverka klockor av plast 1971, sten 1985, pärlemor 1987 och trä 1988. Under 1930-talet gjorde Tissot tillsammans med urtillverkaren Omega en serie Tissot-Omega klockor. Dessa är idag mycket eftertraktade av samlare.
Tissot är officiell tidtagare för VM i cykling, motorcykel, fäktning och ishockey, och användes för Davis Cup 1957 och utförsåkning i Schweiz 1938. Tissot var också en viktig sponsor för Formula One team Lotus, Renault och Sauber. Tissot första engagemang som en officiell tidtagare var i 1938 där de tog tiden på en rad skidtävlingar i Villar, i närheten av företagets hemstad i Jurabergen.
Förr i tiden var handhållna stoppklockor tillräckliga för att ge officiell tidtagning. Idag arbetar Tissot med olika idrottsorganisationer för att utveckla system för att få allt mer exakta tidmätningar för specifika händelser. I cykling till exempel, placeras sensorer på cyklarna så att man med datorers hjälp kan räkna ut exakt när de nått över mållinjen.
Kända personer som burit Tissot klockor inkluderar Elvis Presley, Grace Kelly, och Nelson Mandela. Vill du få tag på en egen Tissotklocka till ett bra pris kan du hitta dessa bland 61 andra klockmärken – som Ek Design och KYBOE på klockmodeller.se.

No related posts.