Vänner som slår vad

Den femtonde januari 1998 sändes avsnitt 12 i den omåttligt populära tv-serien Vänner i USA. I detta avsnitt blir det en liten dispyt mellan å ena sidan tjejerna – Rachel och Monica – och killarna – Joey och Chandler, om vilka som känner de andra bäst. För att avgöra vem som har rätt sätter de Ross att fungera som domare i en tävling. De är dessutom så säkra på sin sak att de sätter 100 dollar i potten. De som bevisar att de känner de andra bäst vinner pengarna.

Ju närmre de når den avgörande frågan höjs dock insatserna. Inför slutfrågan vill tjejerna att killarna ska lova att göra sig av med sin tupp som väcker dem med sitt galande varje morgon, om de förlorar. Killarna vill – om tjejerna förlorar – ha deras lägenhet.
Har du följt Vänner så vet du hur det gick – annars ska vi här inte avslöja det. Men hela avsnittet är så typiskt när man pratar om vadslagning. Det är så här det går till. Man är så säker på något att man är redo att lägga en insats. Och när man bevisat sig ha rätt vinner man något av den andre. Och det är bara en som kan ha rätt.
Vadslagning sker mellan människor – vänner – varje dag. Men i nästan större utsträckning sker det via vadslagningsombud. Bara en sådan sak som att spela på hästar, eller fotboll, är vadslagning. Du slår vad om vilken häst som kommer att vinna.
Vill du läsa mer om vadslagning, besök bettingfakta.se.

http://www.bettingfakta.se/poker-rakeback/

http://www.bettingfakta.se/pokerbonus/

Related posts:

  1. Vill du slå vad på en betting tjänst?